50 års jubilæumsudgave af ‘Band On The Run’

af Karsten Jørgensen

I anledning af 50 års jubilæet for albummet ”Band On The Run”, udsender Paul McCartney en ny udgave af den klassiske plade, som nu kommer til at bestå af to vinylplader eller to cd’er.

Den første plade indeholder den oprindelige amerikanske udgave af ”Band On The Run”, som i modsætning til den engelske version også indeholdt singlen ”Helen Wheels”. Den anden plade, derimod, indeholder kun albummets oprindelige ni sange, men i såkaldte ”underdubbed” versioner.

”Det her er ’Band On The Run’ på en måde, som den ikke er hørt før”, siger Paul McCartney. ”Når man indspiller en sang og kommer flere forskellige instrumenter, f.eks. ekstra guitar, eller stemmer på bagefter, kaldes det for overdub. Men denne version af albummet er det stik modsatte – underdub”.

Titlen på albummet, som udkommer i dag den 2. februar og er krediteret til Paul McCartney & Wings, er derfor ”Band On The Run (Underdubbed Mixes)”.

I december 1973, da den oprindelige udgave af ”Band On The Run” udkom, bestod Paul McCartneys gruppe Wings, udover Paul selv, også af hans hustru Linda McCartney, samt guitaristen Denny Laine, som døde i begyndelsen af december sidste år.

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.