Beatles-animatoren Ron Campbell død, 81 år

af Karsten Jørgensen

Ron Campbell, som instruerede de originale Beatles-tegnefilm i midten af 1960’erne og senere arbejdede som animator på filmen ”Yellow Submarine”, døde den 22. januar i sit hjem i Phoenix, Arizona, 81 år gammel.

Campbell var født den 26. december 1939 i Seymore, en lille by i den australske delstat Victoria, og blev uddannet på en kunstskole i Melbourne, før han sidst i 1950’erne indledte en karriere som animator.

Ron Campbell

Et gennembrud fik han som instruktør på TV-tegnefilmsserien ”The Beatles”, som blev vist i årene 1965-69. Filmene var baseret på Beatles-sange, og blev overvejende produceret i Artransa Park Studios i Sydney. Første afsnit blev vist på kanalen ABC i USA den 25. september 1965 og var en øjeblikkelig succes.

Ron Campbell flyttede til USA, hvor han arbejdede for Hanna-Barbera studiet, og senere tegnede han flere scener i Beatles-tegnefilmen ”Yellow Submarine”.

I begyndelsen af 1980’erne arbejdede han på den populære serie ”Smølferne”. Senere var han en del af teamet bag ”Flintstones” og ”Scooby Doo”, indtil han gik på pension i 2008.

Ligesom Disney-tegneren Carl Barks, der skabte sig en ny karriere som maler efter han blev pensionist, begyndte Ron Campbell også at male billeder af de tegneserier, han havde arbejdet på.

Ron Campbell med billedet Childhood Memories

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.