Den unge Bob Dylans kærestebreve sælges på auktion

af Karsten Jørgensen

Hvis man har undret sig over, hvordan den unge Bob Dylan, som senere modtog Nobelprisen i literatur, greb det an, da han som teenager skrev kærestebreve til de piger, han forelskede sig i, så får man senere på måneden chancen for at blive klogere – hvis man vel at mærke er villig til at betale en ganske anselig sum for det.

I alt 42 breve på tilsammen 150 sider, som Bob Dylan, der dengang stadig hed Robert Zimmerman, skrev til barndomskæresten Barbara Ann Hewitt i årene 1957 til 1959, mens han endnu boede i forældres hus i den lille by Hibbing i Minnesota, kommer på auktion.

Brevene, som kun sælges samlet via auktionshuset RR Auction, har en startpris på 250.000 dollar, og der kan bydes på dem indtil den 17. november.

I brevene efterlyser Dylan bl.a. Barbaras mening om hans planer om at ændre sit navn, og skriver vidtløftigt, at han drømmer om at ”sælge en million plader”. I andre breve vedlagde Dylan små digte.

At kærligheden til Barbara falmede over tid, kan ses i et af de sidste breve, Dylan skrev til hende, hvor han beder hende om at sende de fotografier tilbage, som han sendte til hende i forelskelsens første rus.

Efter romancen med den unge Dylan, blev Barbara senere gift med en lokal partner, og skilt igen sidst i 1970’erne, efter syv års ægteskab. Barbara døde i 2020, og kort tid efter fandt hendes datter brevene fra Dylan, som nu udbydes til salg.

Barbara Hewitt var, ifølge RR Auction, rødhåret, og vicedirektøren Bobby Livingston mener, at det kan være hende, Bob Dylan refererer til i første vers af sangen ”Tangled Up In Blue” fra 1974, i linjerne ”Wondering if she’d changed at all, If her hair was still red”.

 

OPDATERET: Den 18. november meddelte RR Auctions, at Dylans kærestebreve var blevet købt af Livraria Lello, en boghandel i den portugisiske by Porto, for 670.000 dollar.

Også andre Dylan-effekter var udbudt til salg på auktionen, bl.a. en samling af 24 digte, “Poems Without Titles”, skrevet mens Dylan stadig var tilknyttet University of Minnesota, som gik for 250.000 dollar, samt et af de tidligst kendte signerede fotografier af Dylan, som køberen betalte 24.000 dollar for.

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.