Død musiker vidste ikke hun spillede på en Beatles-sang

af Karsten Jørgensen

Da den engelske musiker Caroline Buckman i april 2022 spillede bratsch (et strygeinstrument) på det, hun troede var en indspilning med Paul McCartney med titlen ”Give & Take”, vidste hun ikke, at hun i virkeligheden spillede på en sang, som i november 2023 blev udsendt som den allersidste single med The Beatles.

I marts 2023 døde Caroline Buckman af brystkræft, i en alder af kun 48 år, og fik således aldrig at vide, at hun var tilstede på den senere nr. 1-single med The Beatles, ”Now And Then”.

Caroline Buckman, som tidligere medvirkede på filmmusik til ”Star Wars” og ”Breaking Bad”, samt indspilninger med både Brian Wilson, Neil Young og R.E.M., plejede ikke at bede om autografer fra dem, hun samarbejdede med. Men hun gjorde en undtagelse, og fik Paul McCartney til at signere hendes nodeark.

Dagen før ”Now And Then” blev udsendt den 2. november, ringede Paul McCartneys management til Carolines mor, Erika Buckman, og fortalte, at hendes datter medvirkede på det, der nu blev kendt som The Beatles’ sidste single.

”Hun ville have været helt oppe i skyerne over det”, sagde Erika. ”Og selv om det på en måde er sørgeligt, er jeg også meget stolt”.

”Now And Then” blev kun en uge efter udgivelsen nr. 1 på den engelske singlehitliste.

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.