John og Yokos ‘Wedding Album’ genudsendes

af Karsten Jørgensen

Yoko Ono, som i går fyldte 86 år, har meddelt, at hendes og John Lennons fælles plade, avantgarde-albummet ”Wedding Album”, bliver genudsendt den 22. marts.

Wedding Album - John Lennon & Yoko Ono, 1969, front

“Wedding Album”, 1969

Anledningen er at fejre, at det den 20. marts er præcis 50 år siden, at John Lennon og Yoko Ono blev gift ved en uformel ceremoni i Gibraltar.

Bag udgivelsen står pladeselskaberne Secretly Canadian og Chimera Music, som også genskaber albummets oprindelige effekter, der udover selve pladen også bestod af bryllupsbilleder, tegninger af Lennon og Ono, en kopi af vielsesattesten, samt billeder fra parrets legendariske ”bed-in”.

”Wedding Album”, som var Lennon og Onos tredje fælles avantgarde-udgivelse i 1969, udsendes både på hvid vinyl, cd og digitalt.

Secretly Canadian og Chimera Music, som er gået sammen om at genudgive alle Yoko Onos plader fra 1968 til 1985, har tidligere genudsendt ”Unfinished Music No. 1 – Two Virgins”, ”Unfinished Music No. 2 – Life With The Lions” og ”Yoko Ono/Plastic Ono Band”, alle i 2017, og ”Fly”, ”Approximately Infinite Universe” og ”Feeling The Space” i 2018.

John Lennon frimærke, Gibraltar, 1999

I 1999 markerede Gibraltar 30-året for John og Yokos bryllup med et specialfrimærke

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.