Salget af Bruce Springsteens sangkatalog sætter rekord

af Karsten Jørgensen

Ifølge anonyme kilder, som er citeret i både Billboard og New York Times, har Bruce Springsteen solgt hele sit sangkatalog til Sony Music for et rekordstort beløb på 500 millioner dollar.

Aftalen, der omfatter både Springsteens kompositioner og pladeindspilninger, giver Sony hånd- og halsret over et af rockmusikkens mest beundrede værker, som består af mere end 300 kompositioner og 20 studiealbums, plus det løse.

Til sammenligning har flere andre rocklegender indenfor det seneste år ligeledes solgt deres bagkataloger. Bob Dylan tjente angiveligt omkring 400 millioner dollar, da han i december sidste år solgte sit livsværk til Universal, og siden fulgte bl.a. Neil Young, Paul Simon, Stevie Nicks, Tina Turner og Shakira. Værdien af deres handler har dog overvejende ligget under 100 millioner, så der er ingen tvivl om, at Springsteen foreløbig er topscoreren – hvis kilderne vel at mærke taler sandt – og en plads han vil beholde, indtil f.eks. Paul McCartney også beslutter at sælge ud af arvesølvet.

Strategien bag de mange musikhandler de seneste år, ligger lige for. For selvom Dylan og Springsteen givetvis ville tjene flere penge ved at beholde rettighederne til deres kunst, så er et salg nu naturligvis attraktivt, set i lyset af, at de alle er over 70 eller, for Dylans vedkommende, over 80, og sikkert har erkendt, at de næppe har udsigt til at leve evigt.

Bruce Springsteen har udgivet alle sine plader på selskabet Columbia, lige siden debutalbummet i 1973, og Columbia er en del af Sony-koncernen. Så man kan sige, at sangene ’bliver i familien’.

Hverken Springsteen eller Sony har kommenteret på nyheden eller bekræftet, at salget har fundet sted.

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.