Definitivt sidste Beatles-sang, ’Now And Then’, udsendes i næste uge

af Karsten Jørgensen

Den definitivt sidste sang med The Beatles, bliver i næste uge udsendt, mere end 50 år efter gruppen blev opløst.

I 1995 og 1996, i forbindelse med gruppens store ”Anthology”-projekt, udsendte de tre overlevende beatler, Paul McCartney, George Harrison og Ringo Starr, to ”nye” sange, baseret på demo-optagelser med John Lennon fra 1977. Sangene ”Free As A Bird” og ”Real Love” blev begge krediteret til The Beatles.

Allerede dengang forsøgte de sig også med en tredje Lennon-demo, med titlen ”Now And Then”, men opgav, fordi kvaliteten, ifølge Harrison, var for dårlig.

Gentagne gange siden har McCartney i interviews svoret, at han ville arbejde videre på sangen, og nu er teknologien endelig forbedret så meget, at det er lykkedes McCartney og Starr at færdiggøre ”Now And Then”, med nye vokaler, trommer, bas, guitar og klaver. Harrison, som døde af kræft i 2001, er også med, idet hans elektriske og akustiske guitarspil, som blev indspillet i 1995, er bevaret.

”Now And Then” udsendes på en dobbelt A-side single sammen med ”Love Me Do” den 3. november, og en uge senere, den 10. november, også på genudgivelserne af opsamlingspladerne ”The Beatles 1962-1966” og ”The Beatles 1967-1970”, kendt som det ”røde” og det ”blå” dobbeltalbum, der oprindelig blev udgivet i 1973.

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.