Elvis planlagde turné i England umiddelbart før han døde

af Karsten Jørgensen

Gennem hele sin karriere optrådte Elvis Presley aldrig udenfor det nordamerikanske kontinent, bortset fra en håndfuld koncerter på Hawaii, som jo teknisk set også er en del af USA. Årsagen til dette hævdes at være, at Elvis’ hollandsk-fødte manager Colonel Parker opholdt sig illegalt i landet, og derfor ikke turde rejse udenfor USA’s grænser.

Men en forsikringspolice, som er fundet i en mappe med mere end hundrede andre Elvis-relaterede dokumenter, antyder nu, at Elvis planlagde at turnere i England, og måske også Japan, umiddelbart før han døde i august 1977. Og Elvis’ 70-årige eks-hustru og mor til hans datter Lisa Marie, skuespilleren Priscilla Presley, underbygger denne antagelse i et interview med magasinet Female First, hvor hun samtidig gør reklame for et nyt Elvis-album, ”If I Can Dream”, hvor ’Kongens’ originale indspilninger bliver parret med nye optagelser med The Royal Philharmonic Orchestra.

Elvis Presley, forsikringspolice 11. august 1976

Den eneste gang, Elvis angiveligt satte foden på britisk jord, var i 1960, hvor han mellemlandede og opholdt sig ganske få timer i Prestwick-lufthavnen i Glasgow, på vej hjem fra militærtjeneste i Vesttyskland. Derimod er rygter om, at han allerede i 1958 skulle have mødt sangeren Tommy Steele i London aldrig blevet bekræftet.

Forsikringspolicen, som er dateret den 11. august 1976, gælder hans private jetfly, en Corvair 880 med navnet ’Lisa Marie’. I en rubrik, hvor han skal oplyse hvilke lande han påtænker at flyve til, skrev han ”Japan og England”, og det har fået Julie Yeardye, en britisk Elvis-ekspert, til at konkludere, at Elvis planlagde at turnere i de pågældende lande.

The Lisa Marie

Elvis’ private jetfly, Lisa Marie

”I årevis blev der spekuleret i, hvorvidt Elvis ville komme til Europa og optræde”, siger hun. ”Det, der gør det foreliggende dokument så interessant er, at det for første gang demonstrerer sort på hvidt, at Elvis faktisk overvejede at rejse til England”.

Forsikringspolicen er udbudt til salg på Julien’s auktioner og forventes at indbringe omkring 10.000 £.

I øvrigt er ”If I Can Dream” netop blevet nr. 1 på den engelske album-hitliste i den forløbne uge. Det er en ny rekord for en mandlig sanger, da det er 12. gang, at Elvis Presley når førstepladsen på album-hitlisten i England. Hermed tangerer han Madonnas præstation, og overgås kun af The Beatles, der som gruppe har nået den eftertragtede topplacering hele femten gange.

If I Can Dream - Elvis Presley & Royal Philharmonic Orchestra, cd, U.K., 2015, front

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.