Forfatteren til den første biografi om The Beatles er død

af Karsten Jørgensen

Hos de fleste mennesker får navnet Peter Jones ikke klokkerne til at ringe. Men for folk i en vis alder (omkring 65-70) er der stor sandsynlighed for, at den første bog de læste om The Beatles, var skrevet af netop Peter Jones. Hvis de stadig ikke erindrer sig navnet, er det nok fordi Peter Jones kaldte sig noget andet dengang, nemlig Billy Shepherd. Og under det pseudonym skrev han i 1964 den første biografi om The Beatles, ”The True Story Of The Beatles”.

Peter Jones with Ringo Starr and George Harrison

Peter Jones med Ringo Starr og George Harrison

Nu er engelske Peter Jones/Billy Shepherd, der primært havde sit virke som en respekteret journalist i næsten et halvt århundrede, død, 85 år gammel.

Peter Jones blev født i Carshalton Beeches i Surrey den 6. januar 1930, og fik sit første job som journalist på Portsmouth Evening News i 1948.

Han arbejdede sig op gennem hierakiet og specialiserede sig i showbiz, og skrev i midten af 1950’erne for magasinet Weekend, som havde et oplag på mere end 1,5 millioner eksemplarer.

Herfra var der ikke langt til popbladet Record Mirror, hvor Peter Jones i midten af 1960’erne blev redaktør, mens han samtidig skrev i månedsmagasinet Beatles Monthly, under pseudonymet Billy Shepherd.

The True Story Of The Beatles af Billy Shepherd, 1964
The True Story Of The Beatles af Billy Shepherd, 1964

I 1964 skrev og udsendte Jones/Shepherd biografien ”The True Story Of The Beatles” og samme år, under et nyt pseudonym Pete Goodman, udgav han også ”Our Own Story”, en biografi om den rivaliserende gruppe The Rolling Stones.

Peter Jones var respekteret i musikmiljøet, og skrev om en lang række kunstnere før de blev berømte – herunder The Who, The Kinks og Jimi Hendrix, og udsendte endvidere bøger om både Tom Jones og Elvis Presley.

I 1969 blev Record Mirror købt af det amerikanske magasin Billboard, og Peter Jones blev redaktør for den engelske afdeling – en stilling han bestred i mere end 25 år, samtidig med freelance-arbejde for bl.a. special-magasinet Record Collector.

Peter Jones gik på pension i 1995 og nød sit otium indtil han døde den 10. juli 2015. Begravelsen finder sted i dag i Manor Park i London.

Vores egen historie

Vores egen historie, 1965 – den danske udgave af ‘Our Own Story’

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.