‘Glemt’ McCartney-film vises i udvalgte biografer

af Karsten Jørgensen

En hidtil ”glemt” film med Paul McCartney og Wings, optaget under gruppens første, europæiske turné i 1972, bliver den 21. januar vist i udvalgte biografer i USA, Canada, England og Australien – bl.a. New York, Los Angeles, London, Liverpool, Sydney og Montreal.

Filmen, ”The Bruce McMouse Show”, er delvis en koncertfilm og delvis en tegnefilm – en teknik, der ligner den Walt Disney brugte i ”Mary Poppins” – og handler om en animeret musefamilie, som bor under en scene, hvor Wings optræder.

Bruce McMouse by Paul McCartney - sketch

Én af Paul McCartneys originale skitser

Filmen blev instrueret af Barry Chattington, efter en idé, McCartney fik, og musene blev tegnet af Eric Wylam. Både Paul og Linda, samt flere andre, lagde efterfølgende stemmer til medlemmerne af musefamilien, og optagelserne med Wings blev filmet i Holland og Tyskland.

Den endelige film var længe undervejs og blev først færdig i 1977, hvor den blev skrinlagt. Men sidste år i december blev den udsendt på dvd, som en del af bokssættet ”Wings 1971-73”, og nu bliver den også vist i udvalgte biografer, men kun én dag.

Wings over Europe, tour bus, 1972

 

Den psykedelisk-inspirerede turnébus, Wings brugte under turneen i Europa i 1972

 

 

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.