McCartney har lagt marijuanaen på hylden

af Karsten Jørgensen

I den engelske avis Daily Mirror siger Paul McCartney, at han vil være et godt eksempel for sine børn og børnebørn. Derfor har han endelig droppet vanen med at ”fyre en fed”, og foretrækker nu et glas vin eller en margarita.

Det er ellers velkendt, at Paul gennem det meste af fire årtier har haft en forkærlighed for det forbudte nydelsesmiddel, som flere gange har bragt ham i fedtefadet.

I 1972 fik han en mild dom for narkotikabesiddelse, efter han blev arresteret i Sverige, og allerede det følgende år fik han endnu en bøde hjemme i Storbritannien, da politiet fandt cannabisplanter på hans farm i Skotland.

Mere alvorligt blev det i januar 1980, hvor Paul tilbragte ti dage i et japansk fængsel, da tolderne fandt stoffer i hans håndbaggage ved ankomsten til lufthavnen i Tokyo, og efterfølgende måtte en turne med Paul og hans gruppe Wings aflyses. Episoden sled så meget på de interne relationer i gruppen, at Wings det følgende år officielt blev erklæret for opløst.

Paul McCartney arrested in Tokyo, januar 1980....

McCartney i håndjern, Tokyo, januar 1980

Siden har eks-beatlen holdt lavere profil med sin tilbøjelighed, men det er kendt, at hans anden kone Heather Mills allerede inden ægteskabet gav ham et ultimatum – han måtte vælge mellem hende eller stofferne.

Under skilsmisseforhandlingerne i 2008, fortalte Heather Mills i retten, at det var en selvfølge for Paul at ryge marijuana med samme hyppighed, som andre mennesker drikker te eller kaffe.

Men nu er det altså slut. – Og hvorfor? siger McCartney til Daily Mirror. – Sandheden er, at jeg vil være et godt eksempel for mine børn og børnebørn.

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.