Neil Young på Roskilde Festival

af Karsten Jørgensen

Det kan ende med at blive en særdeles dyr sommer for alle os, som vil opleve rockens allerstørste navne live. Efter at Bruce Springsteen har meldt sin ankomst til Parken den 22. juni og Paul McCartney til Jyske Bank Boxen i Herning kun fem dage senere, er nyheden om at Neil Young bliver hovednavnet på årets Roskilde Festival fredag den 1. juli endnu en god grund til at grave dybt i lommerne.

Neil Young på scenen

Neil Young på scenen

Sidste gang den 70-årige Neil Young gæstede Danmark var 30. juli 2014, hvor han optrådte i Forum sammen med våbenbrødrene i Crazy Horse, og fik fremragende anmeldelser.

Der er i øvrigt 5. gang, at Neil Young spiller på Roskilde Festivalen. Første gang, sammen med Booker T. & The MGs, var i 1993, da et festivalarmbånd kostede 540 kr. Han vendte tilbage i 1996 og 2001 – begge gange sammen med Crazy Horse – og senest i 2008, hvor han blev akkompagneret af ’Electric Band’.

Avisernes reaktioner på valget af Neil Young som årets hovednavn er blandede, og der er uenighed om Youngs evne til at samle unge som gamle blandt publikum. Både Politiken og Berlingske er lunkne, mens Thomas Treo fra Ekstra Bladet mener, at der endelig er noget at komme efter på Roskilde 2016.

”Neil er måske ikke Young længere”, skriver han, ”men han kan formentlig levere en bedre koncert end tidligere oldtimers som Bruce Springsteen, The Rolling Stones og Paul McCartney, der til gengæld kunne sælge flere billetter”.

Et par uger før den planlagte optræden på Roskilde Festivalen udsender Neil Young sit 37. studiealbum, sammen med gruppen Promise Of The Real, som også var med på sidste års protest-album ”The Monsanto Years” og ligeledes er bag ham, når han 1. juli spiller på Orange Scene.

Køb denne bog og bliv klogere på Neil Young.

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.