Nyt album ‘McCartney III’ udkommer 11. december

af Karsten Jørgensen

Som rygterne gennem de sidste tre uger har villet vide, barsler Paul McCartney med et nyt album.

For et par dage siden lagde McCartney et billede på sin Facebook-side, som viste en terning med tre øjne i forgrunden, mens baggrunden afbilder omslaget fra McCartneys første soloalbum fra 1970. Og gennem den senere tid har udvalgte fans modtaget merchandise med posten, som indeholder en lille pose med tre terninger.

I går meddelte han så på sin hjemmeside, og gennem en pressemeddelelse, at et nyt album ganske rigtigt bliver udsendt den 11. december og får titlen ”McCartney III”.

McCartney-fans ved naturligvis godt, at eks-beatlen udsendte sit første soloalbum ”McCartney” i 1970, som en markering af, at hans tid som medlem af The Beatles var forbi. I 1980 udgav han albummet ”McCartney II”, som markerede afslutningen på tiden med gruppen Wings.

Begge disse plader var, i ordets bogstaveligste forstand, soloplader, hvor McCartney både producerede, sang og spillede alle instrumenter selv, med en smule vokalassistance fra hans daværende, nu afdøde hustru Linda, som også tog fotos til omslagene.

Titlen ”McCartney III” indikerer endnu et ’rigtigt’ soloalbum, indspillet under den nuværende coronaepidemi, hvor McCartney har holdt sig isoleret på sit landsted i Sussex, sammen med datteren Mary, efter en omfattende Europa-turne tidligere på året blev aflyst.

I stedet brugte McCartney tiden til at komponere og indspille i sit hjemmestudie, og flere kilder påstår, at han har op mod 25 færdige sange liggende klar til udgivelse. Endnu er det dog ikke præciseret, om det nye album bliver et dobbeltalbum.

Fotos til det nye album er taget af datteren Mary og barnebarnet Sonny, mens designet er af den amerikanske kunstner Ed Ruscha.

CD-versionen af ‘McCartney III’

I et interview med magasinet GQ i august, fortalte McCartney om hverdagen under coronaepidemien og manglen på social kontakt.

”Jeg føler virkelig med dem, der er isolerede, og i særdeleshed med dem, som har mistet nogle af deres kære”, sagde han. ”Jeg har været heldig. Jeg har kunnet skrive og spille musik, skrive nye sange, gøre andre sange færdige, som jeg har haft liggende og ikke har haft tid til at gøre færdige, før nu”.

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.