Elvis Presley på mærkerne – igen

af Karsten Jørgensen

Fra i dag kan Elvis Presleys mange fans igen bogstavelig talt slikke deres idol i nakken, når det amerikanske postvæsen udsender et nyt frimærke med et foto af ’Kongen’.

Elvis Presley stamp, U.S.A., 2015

Frimærket, med en pålydende værdi af 49 cent, indgår i serien ’Music Icons’, som blev lanceret i 2013 og tidligere har omfattet mærker med bl.a. Johnny Cash, Ray Charles, Jimi Hendrix og Janis Joplin, og viser et billede af Elvis, taget af fotografen William Speer i 1955. I højre side ses Elvis’ autograf i guldtryk, og i nederste venstre hjørne ses en guldkrone – en henvisning til Elvis’ kælenavn som ’The King of Rock’N’Roll’.

”Elvis er en selvskreven tilføjelse til vores ’Music Icon’-serie”, sagde postmester Megan Brennan i en officiel udtalelse i begyndelsen af juni. ”Hans liv og talent er en helt utrolig historie, fra den ydmyge begyndelse i Tupelo, Mississippi, til at være en af det 20. århundredes mest legendariske entertainere”.

Samme dag, den 12. august, udsender Sony en ny cd, ”Elvis Forever”, med 18 af hans mest populære sange, og blandt andet nye versioner af ”If I Can Dream” og ”What Now My Love” .

This CD cover image released by the United States Postal Service shows, "Elvis Forever," an Elvis Presley greatest hits CD to go along with a new commemorative stamp available on Aug. 12. (USPS via AP)
Den nye cd “Forever”

Det er dog ikke første gang, Elvis har været afbildet på et amerikansk frimærke. Allerede i 1993 udsendtes et frimærke – faktisk på Elvis’ 58. fødselsdag den 8. januar 1993 – efter at to forskellige motiver, der hhv. viste Elvis som ung og ældre, havde været til afstemning blandt den amerikanske befolkning. 1,2 millioner stemte, og mere end 75 procent af dem foretrak den unge, tynde Elvis. Frimærket har været et af de mest populære amerikanske frimærker, og blev trykt i mere end 500 millioner eksemplarer.

Elvis stamp - skinny and fat

I 1993 stod valget mellem disse to motiver, og mærket til venstre blev udsendt.

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.