Graceland valgt som verdens bedste musikattraktion

af Karsten Jørgensen

Ved en afstemning blandt læserne af magasinet USA Today, er Elvis Presleys tidligere bolig Graceland blevet valgt som verdens bedste musikattraktion.
Graceland - 2

Graceland i Memphis

Graceland ligger i Memphis, Tennessee, og netop staten Tennessee er fyldigt repræsenteret blandt de ti øverste attraktioner på listen. Sun Studio, også i Memphis, hvor Elvis indspillede sine første plader, er nr. 2. Countrymusikkens højborg Grand Ole Opry i Nashville er nr. 4, Stax Museum i Memphis er nr. 5, og Dolly Partons forlystelsespark Dollywood er nr. 6.

Andre attraktioner blandt de ti øverste er Rock And Roll Hall Of Fame Museum i Cleveland, som nr. 3, Motown Museum i Detroit nr. 7, og længere nede på listen finder man Abbey Road Studios i London og kirkegården Pere Lachaise (hvor bl.a. Jim Morrison og Edith Piaf ligger begravet) i Paris.

Ejeren af Graceland, Elvis Presley Enterprises Inc., er naturligvis begejstret for hæderen, og direktøren Jack Soden siger: – Det bekræfter blot, hvad vores gæster fra hele verden har fortalt os i årevis – at Graceland er et ’must’, ikke alene for Elvis-fans, men for alle, som sætter pris på musik og historie.

Graceland har som ejendom eksisteret siden 1800-tallet. Den nuværende paladsagtige bygning blev opført i 1939, og Elvis Presley boede på Graceland fra 1957 til sin død i august 1977. Siden juni 1982 har en del af Graceland været åbent for offentligheden, og med sine mere end 600.000 årlige besøgende er det den næstmest besøgte attraktion i USA – efter Det Hvide Hus.

Elvis Presley

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.