Lennons morder får igen afslag på løsladelse

af Karsten Jørgensen

63-årige Mark David Chapman, som i december 1980 skød og dræbte John Lennon i New York, har for 10. gang fået afslag på sin ansøgning om benådning, og vil derfor fortsætte afsoningen af sin livstidsdom i Wende Correctional Facility i Alden i staten New York.

Mark David Chapman i fængslet

Mark David Chapman i fængslet

I begrundelsen for afslaget skrev løsladelsesudvalget bl.a. at en løsladelse vil være ”uforeneligt med opretholdelse af sikkerheden i samfundet og vil devaluere forbrydelsens karakter, og derigennem også underminere andres respekt for lov og orden”.

”Du har indrømmet, at du planlagde og udførte mordet på en verdenskendt person, alene med den begrundelse, at du ville opnå berømmelse”, skrev udvalget endvidere til Chapman. ”Mens den ene persons liv ikke er mere værd end andres, er den kendsgerning, at du valgte et menneske, som ikke bare var berømt og elsket af millioner og voldte smerte og lidelse mod hans familie, venner og mange andre, et udtryk for en afstumpet disrespekt for menneskeliv”.

I deres konklusion skrev udvalget, at en løsladelse ikke alene vil signalere, at forbrydelsen er mindre alvorlig, end den faktisk er, men at den også vil bringe Chapmans egen sikkerhed i fare, fordi der er mange udenfor fængslet, som ønsker at skade ham.

Næste gang Chapman kan ansøge om løsladelse er om to år, i 2020.

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.