The Beach Boys sælger deres sange

af Karsten Jørgensen

Sidste år solgte en stribe af verdens største rockstjerner rettighederne til deres sange for tre-cifrede millionbeløb, og vel at mærke i dollars.

Bob Dylan var den mest prominente, og fik angiveligt mellem 300 og 400 millioner dollars for sine mere end 600 sange. Neil Young solgte halvdelen af sine rettigheder for ca. 150 millioner, mens navne som Stevie Nicks, Lindsay Buckingham, Blondie, Chrissie Hynde og andre lå i den ”billige” ende med priser på 100 millioner og derunder.

The Beach Boys fra velmagtsdagene i 1960’erne

Nu har The Beach Boys som de foreløbig seneste også solgt deres sange, til selskabet Iconic Artists Group, men uden at angive en købesum.

”Mens vi ser frem til at fejre vores forestående 60 års jubilæum, ønsker vi en partner, som kan hjælpe os med at udvide mulighederne i vores brand og fortsætte traditionen som et band med musik, der har overlevet tidens tand”, skrev Brian Wilson, Mike Love, Al Jardine og Carl Wilsons arvinger i en fælles udtalelse.

”Vi er overbevist om, at Iconic er den ideelle partner og har tillid til, at The Beach Boys’ fortsatte eftermæle er i de bedste hænder”.

The Beach Boys som gruppe har udgivet mere end 30 studieplader siden 1961, men har ikke turneret sammen siden 2012. Der er dog rygter om, at gruppen vil finde sammen igen og fejre deres 60 års jubilæum med en ny turne.

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.